Promocija
0

Sarajevo Film Festival u Berlinu

Sarajevo-x.com
U okviru 59. internacionalnog filmskog festivala u Berlinu predstavnici Sarajevo Film Festivala, u saradnji sa Robert Bosch Fondacijom i Berlinale Talent Campusom, promovirat će obrazovni program Sarajevo Talent Campus, te projekat Sarajevo grad filma.

U okviru 15. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati u periodu od 12. do 20. avgusta 2009., Sarajevo Talent Campus doživjet će svoje treće izdanje. I ove godine mladi filmski umjetnici imat će priliku da kroz niz predavanja i radionica stiču znanje od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice.

Učesnici 1. i 2. Sarajevo Talent Campusa ove godine konkurisali su na projekat "Sarajevo grad filma" koji mladim filmskim stvaraocima nudi priliku da snime svoje prve kratkometražne igrane filmove. Već je odabrano pet filmskih projekata koji će biti snimani u toku proljeća i ljeta u Sarajevu, a svoju premijeru doživjet će u okviru 15. Sarajevo Film Festivala.

"Sarajevo grad filma" do sada su podržali Fondacija za kinematografiju Federalnog ministarstva kulture i sporta, a prvi put u ulozi partnera projekta pojavljuje se jedna od najuspješnijih regionalnih kompanija Atlantic grupa. Prezentacija Sarajevo Talent Campusa i projekta Sarajevo grad filma biće održana 10. februara u okviru Berlinale Talent Campusa, sa kojim je prije dvije godine i pokrenut obrazovni projekat Sarajevo Talent Campus.