{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo Film Festival stvara novo koprodukciono tržište

Klix.ba
3.3.2003. u 11:56
0
1
Sarajevo Film Festival stvara novo koprodukciono tržište
0
Sarajevo Film Festival stvara novo koprodukciono tržište
U nastojanju da poveća interes stranih producenata za filmsko tržište u regionu Sarajevo Film Festival stvara novo koprodukciono tržište.
SFF je tokom nedavno održanog Rotterdam Film Festivala sklopio ugovor o saradnji na razvoju scenaristicke građe po uzoru na RFF-ov projekt CineMart. Autori iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore zato će, već ove godine, biti u prilici da prijave svoje scenarije na konkurs čiji će uslovi biti objavljeni do 10. marta 2003. i da, nakon odluke međunarodnog žirija o 5 najboljih radova, budu predstavljeni uticajnim stranim producentima na 9. SFF-u, u okviru tzv. «pitchinga» - odnosno pronalaženja producenta za film.

Nakon pilot faze (2003.), SFF će u narednim godinama proširiti projekat na veći broj zemalja Jugoistočne Evrope (od Beča do Soluna) s namjerom da maksimizira sve raspoložive ljudske i tehnološke kapacitete u svrhu promocije regionalnih talenata, povezivanja domaćih ljudi sa prvim ljudima evropske filmske industrije i stvaranja privlačnih uslova za multinacionalne koprodukcije.

Konkurs za scenariste će biti objavljen u dnevnim i periodičnim listovima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori a rok za prijavu na konkurs biće 19. april 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: