{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo Film Festival na Berlinaleu

S
8.2.2005. u 16:07
0
0
Sarajevo Film Festival na Berlinaleu
0
Sarajevo Film Festival na Berlinaleu
Nakon iscrpnog rada i intenzivnih priprema sve je spremno za otvaranje jednog od najutjecajnijih svjetskih filmskih festivala - 55 Internacionalnog Berlin Film Festivala, koje će se desiti u četvrtak, 10.02.2005.g.
Berlinale će tradicionalno trajati deset dana u okviru kojih će u različitim programima biti prikazano preko 380 filmova.
Još jedanput će Berlin biti centar svjetskih dešavanja, glamurozno će ugostiti velike zvijezde, filmske profesionalce, te upriličiti brojne popratne događaje i otvoriti vruće diskusije na temu međunarodnog filma.

I naš Sarajevo Film Festival biće prisutan na ovogodišnjem Berlinaleu. Naime, na poziv Thomasa Hailera, direktora berlinskog Dječijeg programa, u Berlin će otputovati i urednica Dječijeg programa SFF Emela Burdžović.
Burdžović će na Berlinaleu provesti deset dana kako bi se detaljno upoznala sa organizacijom i radom jednog od najvećih Dječijih Festivala u svijetu, ostvarila kontakte sa međunarodnim filmskim profesionalcima, te se upoznala sa filmovima za mlade koji će biti prikazani, a koji dolaze iz 22 zemlje svijeta.

Ovo je idealna prilika da se u najboljem svjetlu predstavi Sarajevo Film Festival, da se stvori osnova za domaću produkciju filmova za mlade, te da se neki od filmova sa berlinskog programa prikažu i u augustu u okviru Dječijeg programa SFF-a.

Urednici Dječijeg programa na Berlinaleu će se pridružiti i diretktor SFF-a Mirsad Purivatra, direktorica za međunarodne odnose Emina Ganić, te Amra Bakšić Čamo, koordinator CineLink koprodukcijskog marketa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: