Sutra u 18 sati
0

Sarajevo: Centar kulture i mladih Općine Centar pripremio zabavan program za najmlađe

S.H.P.
U okviru Dana Općine Centar danas su proglašeni i pročitani najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola na temu "Moja općina Centar“. Prvo mjesto osvojio je Šaban Mehmedović, drugo mjesto Nejra Hasanović i treće mjesto Ahmed Suljković.

Sutra će, 5. maja JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u saradnji sa Udruženjem Bajka nastaviti s umjetničkim sadržajima obilježavanja Dana Općine Centar koji će se moći pratiti putem zvaničnih Facebook stranica i YouTube kanala Općine Centar i CKM-a.

"Svjedoci smo danas kao nikada do sada da je potrebno da svi svojoj djeci ponudimo sadržaje kroz koje mogu doživjeti vlastiti svijet, koji promovišu osnovne vrijednosti društva i pojedinca, kao što su ljubav, zdravlje, tolerancija, znanje, samopoštovanje, dobri odnosi, vrijedni uzori, brigu za okolinu", stoji u saopćenju.

Pozvali su sve zainteresirane da im se pridruže uz "Trnoružicu" koju pripovjeda Tatjana Šojić, a za lutke i scenografiju zadužena je Željka Lemez, te uz animirani film "Zlatna jabuka".

"Snagu priče i čaroliju starih zanata koje njegujemo u udruženju Bajka uobličili smo u Vuneno pozorištanca i preselili u digitalni svijet u našim filmovima, kako bismo ih otrgli iz zaborava i na jedan novi način pokazali mogućnost primjene u savremenom životu. Ovo nije samo poziv za gledanje i slušanje bajke. Ovim želimo potaći sve, da u porodičnom okruženju, sami obrazuju prizore, pripovijedaju priče i dožive cjelovitost riječi, pokreta, zvuka, oblika i boja kroz scenske igre. Pripovjedanje, živa riječ i igre lutkama koje sami napravite ili pronađete na svojim policama, mogu postati male porodične etide u vrijeme kada moramo ostati u svojim domovima. S nešto mašte, pripadajućom muzikom i svjetlom, roditelji sa djecom mogu osmisliti pravo malo pozorište bajki”objasnila je naša izuzetna umjetnica Tatjana Šojić.

Program se emituje u 18 sati.