Diploma novinarke na ispitu
0

Sarah Palin objavljuje memoare

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Republikanska potpredsjednička kandidatkinja na prošlogodišnjim izborima Sarah Palin (45) u proljeće 2010. objavit će željno očekivane memoare, javio je Associated Press.

Republikanski kandidati senator John McCain i guvernerka Aljaske Sarah Palin na prošlogodišnjim američkim predsjedničkim izborima doživjeli su uvjerljivi poraz od Demokrata Baracka Obame i Josepha Bidena. Od tada traju nagađanja o tome kada će Sarah Palin objaviti memoare.

Za objavu memoara Palin je odabrala izdavačku kuću Harper Collins. Iako nisu objavljeni finasijski detalji ugovora između nje i izdavačke kuće, vjeruje se da se radi o ugovoru vrijednom više miliona dolara.

  • U medijima je objavljeno puno stvari o meni i mojoj porodici, bilo je puno pogrešnih interpretacija o tome ko smo i u šta vjerujemo. Zato je ovo idealna prilika da ispričam svoju stranu priče, a usput ću imati priliku staviti na kušnju svoju diplomu iz novinarstva, kazala je Sarah Palin za novinsku agenciju Associated Press, prenose u srijedu agencije.

Sarah Palin, koju sljedeće godine očekuju izbori za guvernerku Aljaske, diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu Idaho 1987. godine.