{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja u oblasti kulture između BiH i Norveške

S
Sarajevo-x.com
14.4.2008. u 13:03
0
0
Saradnja u oblasti kulture između BiH i Norveške
0
Saradnja u oblasti kulture između BiH i Norveške
Ambasador Kraljevine Norveške u BiH Jan Bratu danas se sastao sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Emirom Hadžihafizbegovićem sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti kulture između dvije zemlje.
Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da se u narednom periodu realizira saradnja između teatarskih radnika iz Norveške i Kantona Sarajevo.

"Velika mi je čast najaviti saradnju između teatara Norveške i Sarajeva koja će se ogledati u zajedničkom radu na predstavi koja će biti urađena po tekstu Henrika Ibzena. Riječ je o najistaknutijm norveškom dramskom piscu čije drame predstavljaju najveći doprinos Norveškoj, ali i svjetskoj književnosti“, istakao je ministar Hadžihafibegović.

Henrik Ibzen je više nego iko drugi pozorištu podario novi život, prebacivši težinu u evropskim dramama na etiku, podarivši im filozofsku dubinu i socijalni značaj koji je nedostajao pozorištu još od vremena Vilijama Šekspira.

Bilješke i skice koje je Henrik Ibzen zapisao vezano za "Lutkinu kuću" predstavljaju najvažniji i najinteresantniji rukopis iz pera ovog izvanrednog dramskog pisca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: