Zvanično od ovog ljeta
0

Saradnja Exita i Sarajevo Film Festivala

Sarajevo-x.com
Dvije značajne organizacije u ovom dijelu Evrope, Exit i Sarajevo Film Festival (SFF) ove godine počinju zvaničnu saradnju, koja će obuhvatiti oblast filma i muzike, organizacije kulturnih i zabavnih događaja, kao i međusobnu podršku, razmjenu ideja, znanja i iskustava.

Dva filmska festivala predstaviće ove godine zajednički kreirane programe i filmska otkrića koja će naša publika biti u prilici po prvi put da pogleda na velikom platnu.

Također, veliko iskustvo organizatora Sarajevo Film Festivala predstavlja značajan podstrek i podršku filmskom festivalu Cinema City, koji je već prve godine postavio visoke standarde i pretenduje da zauzme važno mjesto u filmskoj umjetnosti i filmskoj industriji.

Festival Cinema City od 6. do 14. juna predstaviće Sarajevo grad filma, selekciju filmova koji su nastali u produkciji Sarajevo Film Festivala i prikazani premijerno prošle godine u Sarajevu. Takođe, SFF će predstaviti selekciju najboljih regionalnih ostvarenja Balkan Box – SFF Highlights, a koji su proteklih godina uspješno promovisani i nagrađivani na Sarajevo Film Festivalu, dok će Exit biti zadužen za organizaciju velikog party-ja na zatvaranju festivala, 20. avgusta u Sarajevu.

Umrežavanje, razmjena ideja i iskustava predstavljaju šansu da se obje organizacije pozicioniraju na evropskoj i svjetskoj sceni kulturnih i zabavnih događaja, i da, pored međusobnog promovisanja kod domaće publike, sve više skreću pažnju svjetske javnosti i publike.