Kultura
0

Sanel Redžić 9. juna nastupa u Bošnjačkom institutu u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Sanel Redžić
Sanel Redžić
Prošle sedmice u konferencijskom centru RAI u Amsterdamu bh. gitarista Sanel Redžić održao je koncert kojem je prisustvovalo gotovo 500 posjetilaca. Holanđani su sa oduševljenjem ispratili nastup ovog uspješnog umjetnika koji je u posebno odabranom programu pokazao zavidnu interpretaciju.

Koncert u Amsterdamu samo je jedan u nizu nastupa koje je ovaj mladi klasični gitarista iz Tuzle održao u proteklom periodu, a koji će biti nastavljen koncertima u Velbertu u Njemačkoj na Forumu Niederberg četvrtog juna, te dva dana kasnije u Heinsbergu u okviru gradske koncertne sezone. Devetog juna, u nastupu Sanela Redžića u Bošnjačkom institutu moći će uživati i sarajevska publika. Redžić je posljednji put nastupio u Sarajevu u oktobru 2008. godine.

“Radujem se koncertima koji predstoje jer sviram repertoar koji sam sam izabrao i koji se sastoji od mojih omiljenih kompozicija”, kaže Redžić i napominje kako će koncertnu sezonu nakratko prekinuti krajem juna kada putuje u Sjedinjene Države gdje se u Austinu u Teksasu održava najznačajnije svjetsko takmičenje klasičnih gitarista.

Prije toga još ga očekuju koncerti u gradu Nove Straseci u Češkoj Republici, Weimaru u Njemačkoj, a nakon povratka iz SAD-a, Redžić nastavlja nastupati po zemljama zapadne Evrope.

Sanel Redžić je prije tri godine objavio svoj prvi CD za izdavačku kuću Gramofon, a u toku je priprema novog izdanja, za istu izdavačku kuću, na kojem će se naći repertoar francuskog kompozitora Erica Satiea.