Kultura
0

"Samoubica" Narodnog pozorišta na ovogodišnjem MESS-u

FENA
Predstava Narodnog pozorišta Sarajevo "Samoubica" u režiji Eduarda Milera uvrštena je u program Internacionalnog teatarskog festivala MESS 2008.

Prema obavijesti koja je danas stigla u Direkciju Narodnog pozorišta Sarajevo selektorica Željka Turčinović odabrala je predstavu Narodnog pozorišta kao prilog dijelu selekcije u kojem se tretiraju moderni klasici "čije se rediteljsko iščitavanje trudi naći dodir sa suvremenošću”.

"Festival MESS je jedan od najznačajnijih festivala ne samo u regionu nego u Europi. Zato uvrštavanje naše predstave, koju je u svom izvješću selektorka stavila na prvo mjesto, znači ozbiljno priznanje ukupnoj produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, ispravnosti puta kojim ide Drama našeg teatra, te stanovitu dosljednost kad je u pitanju tretman modernih klasika na repertoaru Narodenog pozorišta Sarajevo. Posebno mi je drago da je u predstavi redatelja Milera napravljeno nekoliko ozbiljnih glumačkih ostvarenja, čime se potvrđuju vrijednosti, kako pojedinaca, tako i Drame Narodnog pozorišta, u cjelini...”, izjavio je Gradimir Gojer, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo u povodu uvrštavanja predstave 'Samoubica' u selekciju ovogodišnjeg MESS-a.