{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Samoubica" Narodnog pozorišta na ovogodišnjem MESS-u

F
23.9.2008. u 15:51
0
0
"Samoubica" Narodnog pozorišta na ovogodišnjem MESS-u
0
"Samoubica" Narodnog pozorišta na ovogodišnjem MESS-u
Predstava Narodnog pozorišta Sarajevo "Samoubica" u režiji Eduarda Milera uvrštena je u program Internacionalnog teatarskog festivala MESS 2008.
Prema obavijesti koja je danas stigla u Direkciju Narodnog pozorišta Sarajevo selektorica Željka Turčinović odabrala je predstavu Narodnog pozorišta kao prilog dijelu selekcije u kojem se tretiraju moderni klasici "čije se rediteljsko iščitavanje trudi naći dodir sa suvremenošću”.

"Festival MESS je jedan od najznačajnijih festivala ne samo u regionu nego u Europi. Zato uvrštavanje naše predstave, koju je u svom izvješću selektorka stavila na prvo mjesto, znači ozbiljno priznanje ukupnoj produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, ispravnosti puta kojim ide Drama našeg teatra, te stanovitu dosljednost kad je u pitanju tretman modernih klasika na repertoaru Narodenog pozorišta Sarajevo. Posebno mi je drago da je u predstavi redatelja Milera napravljeno nekoliko ozbiljnih glumačkih ostvarenja, čime se potvrđuju vrijednosti, kako pojedinaca, tako i Drame Narodnog pozorišta, u cjelini...”, izjavio je Gradimir Gojer, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo u povodu uvrštavanja predstave 'Samoubica' u selekciju ovogodišnjeg MESS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: