{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Salon mladih" od 8. novembra u galerijama Collegium artisticum i Charlama

Klix.ba
7.11.2018. u 09:29
23
1
"Salon mladih" od 8. novembra u galerijama Collegium artisticum i Charlama
23
Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, u saradnji sa galerijama Collegium artisticum i Charlama Depot Gallery, ponovo organizuje iznimno značajnu likovnu manifestaciju "Salon mladih".
"Očekujemo da će ova izložba na vjerodostojan način pružiti uvid u aktuelno stanje stvaralačkog potencijala mladih autora i autorica i nadamo se da će ovakva smotra i ubuduće, kao tradicionalna manifestacija, opravdavati visoka očekivanja", saopćeno je.

Radove za izložbu odabrao je žiri u sastavu: Jusuf Hadžifejzović, umjetnik i voditelj galerije savremene umjetnosti Charlama Depot, Sanela Nuhanović, historičarka umjetnosti i kustosica galerije Collegium artisticum, Danis Fejzić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

Otvorenje izložbe "Salon mladih" bit će upriličeno u četvrtak, 8. novembra, u 19:30 sati, u prostorima pomenutih reprezentativnih sarajevskih galerija. Izložba će za posjete će biti otvorena do 26. novembra.

Pobjednika ovogodišnjeg “Salona mladih“ (po izboru stručnog žirija) u maju 2019. godine očekuje samostalna izložba u sarajevskoj galeriji "Roman Petrović" .

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: