{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam u Frankfurtu: Interesovanje za bh. knjige iz historije, lingvistike i religije

F
12.10.2013. u 17:25
0
35
Sajam u Frankfurtu: Interesovanje za bh. knjige iz historije, lingvistike i religije
0
Sajam u Frankfurtu: Interesovanje za bh. knjige iz historije, lingvistike i religije
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom inicijative Udruženja izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine (UIK BiH) da se u narednim godinama stvore pretpostavke za prevođenje bh. knjige iz svog oblika stvaralaštva na svjetske jezike predsjednik UIK-a BiH Ibrahim Spahić obavio je razgovore s izdavačima i prevodiocima na ovogodišnjem 65. Frankfurtskom sajmu knjiga, koji se održava od 9. do 13. oktobra.
Tom prilikom najavio je da će se ovaj projekat predstaviti, kao i obnavljane kandidature Sarajeva putem Međunarodne asocijace izdavača (IPA) za dodjeljivanje UNESCO priznajna Sarajevu za svjetsku prijestolnicu knjige na 30. kongresu izdavača u Bangkoku 2014. godine.

"Na bh. štandu proteklih dana ostvareni su mnogobrojni poslovni kontakti i poseban interes zainteresovani izdavači i distributeri pokazali su za knjige i autore iz oblasti historije BiH, lingvistike, religijsku litaraturu, savremenu književnost i poeziju kao i dječije knjige", rekao je Spahić.

Osim toga, na Frankfurtskom sajmu postavljena je izložba grafika starih gradova BiH, mape BiH i informativno predstavljena izložba fotografija Almira Zrne posvećena skulptoru i književniku Nedžadu Ibrišimoviću.

UIKBIH i njemačko-bosanskohercegovačko kulturno udruženje Sevdah iz Frankfurta večeras priređuje književno veče u SAALBAU Gallus u Frankfurtu, saopćeno je iz UIK-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: