Od 26. do 28 maja
0

Sajam knjige u Bosanskoj Krupi

Sarajevo-x.com
U organizaciji JU "Gradska biblioteka" Bosanska Krupa, a pod pokroviteljstvom općine i načelnika Armina Halitovića, u Bosanskoj Krupi će se od 26. do 28. maja 2011. godine održati Drugi bososanskokrupski sajam knjige. Na sajmu će se osim promocija knjiga, susreta izdavača, autora i čitalaca, kulturno-edukativnih i zabavnih aktivnosti, održati i stručna predavanja.

Kako u stručnom dijelu programa, tako i u kulturno - zabavnom dijelu, učešće će uzeti kulturne institucije i udruženja sa područja općine Bosanska Krupa, USK i šire kao što su: Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH, Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla, JU "Centar za kulturu obrazovanje i informisanje" Bosanska Krupa, KUD "Grmeč", Osnovna muzička škola Bosanska Krupa – područno odjeljenje, JU "Umjetnička škola Bihać", JU "Prva osnovna škola Bosanska Krupa", JU "Druga osnovna škola Bosanska Krupa", JU "Osnovna škola Otoka", JU "Osnovna škola Jezerski", JU "Opća gimnazija Bosanska Krupa", JU Srednja mješovita škola "Safet Krupić" i mnogi drugi.

Značaj Bosanskokrupskog sajma je u objedinjavanju institucija koje utječu na razvoj pisane riječi u BiH kroz uspostavljanje balansa direktnim kontaktom izdavača, biblioteke i čitaoca. Kako bi se održao kontinuitet interesa za knjigu treba uspostaviti jaku spregu između izdavača i biblioteka koje su direktan posrednik u promociji i popularizaciji knjige.

Širokom ponudom izdavača i knjižara koje učestvuju na sajmu, pruža se mogućnost posjetiocima da na jednom mjestu pronađu najnovija izdanja bosanskohercegovačkih i svjetskih autora.

Realizacijom ovog projekta, organizator će biti u mogućnosti i da općinu Bosanska Krupa predstavi kao lokalnu zajednicu koja u posljednje vrijeme uspjeva ostvariti postavljene ciljeve na putu kulturnog razvoja.

Sajam će se održati na otvorenom u centru grada. Sva predavanja i književne večeri će se organizirati također na otvorenom, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u sali "Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje" Bosanska Krupa.