Kultura
5

Sajam knjige: Predstavljen stručni časopis za arhitekturu, gradnju i dizajn

FENA
U nezvaničnom dijelu programa 19. međunarodnog sajma knjiga i učila i 9. bijenala knjige, danas je u centralnom sajamskom prostoru u Bosanskoj kući prezentiran stručni časopis za arhitekturu, gradnju i dizajn AGD profi.

Promotori su bili glavna i odgovorna uradnica Vila Sutović, prof.dr. Muhamed Hamidović, član stručnog savjeta Magazina i arhitekta Amir Vuk, član stručne redakcije.

Magazin je dvomjesečni i koncipiran je kao medijski forum u kome inžinjeri, projektanti, dizajneri i građevinari mogu dobiti informacije, saznanja, savjete ili upute.

Cilj mu je razvoj komunikacije između stručnjaka iz te oblasti i srodnih firmi, dizanje nivoa zajedničkoj edukaciji, brže i lakše premošćivanje praznina u znanju i praksi te stalna edukacija i kontakt s investitorima.

Na Sajmu, čije je zvanično otvaranje najavljeno za večeras u 19.00 sati, posjetitelji će moći kupiti primjerke magazina po sjamskoj cijeni uz popust od 50 posto, a također uz isti popust naručiti i komplete ranijih brojeva, navodi se u saopćenju Pres-centra Sajma.