Kultura
0

S.W.A.T. prvi na Box Officeu

Klix.ba
Colin Farrell, Brian Van Holt, LL Cool J, Michelle Rodriguez i Samuel L. Jackson
Colin Farrell, Brian Van Holt, LL Cool J, Michelle Rodriguez i Samuel L. Jackson
"S.W.A.T.", filmska verzija nekada popularne američke televizijske serije iz 70-ih, popela se na tron sjeveroameričkog Box Officea sa zaradom od 37 miliona američkih dolara.

Film u kojem glavne uloge tumače Samuel L. Jackson i Colin Farrell, nastavio je koracima Čarlijevih anđela, pretvoriši bivšu uspješnu tv seriju u još jedan holivudski blockbuster. Jamie Lee Curtisov remake Disneyevog klasika Freaky Friday debitirao je na drugom mjestu Box Officea, inkasiravši prema izvještajima 22,3 miliona dolara. Američko vjenčanje, prošlosedmični šampion, palo je na treće mjesto sa zaradom od očekivanih 15,1 miliona dolara. Disneyju je također pripalo četvrto mjesto Box Officea sa sjajnim filmom s Johny Deppom - "Pirati sa Kariba" ($13,1m), kojeg ćemo već iduće sedmice moći gledati na 9. Sarajevo Film Festivalu.

Na petom je mjestu drama o utrkivanju konja sa Tobeyom Maguireom "Seabiscuit" ($11,9m), dok je "Spy Kids 3D: Game Over " pao na šesto mjesto.

Zatim slijede Bad Boysi II, sa zaradom od 6 miliona dolara te Lara Croft koja je inkasirala oko 5,2 milona.

Finding Nemo se još drži u top 10 box officea i sa zaradom od 2,5 miliona dolara našao se na devetom mjestu.

Izgleda da Amerikance više zanima Schwarzeneggerova kandidatura za guvernera Kalifornije nego njegov posljednji film Terminator 3 koji je pao na deseto mjesto sa zaradom od 1,6 miliona dolara.