{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruski državni balet Sankt Peterburg 3. decembra u Sarajevu izvodi "Uspavanu ljepoticu"

Klix.ba
17.10.2018. u 11:31
160
8
Ruski državni balet Sankt Peterburg 3. decembra u Sarajevu izvodi "Uspavanu ljepoticu"
160
Ruski državni balet Sankt Peterburg 3. decembra u Sarajevu izvodi "Uspavanu ljepoticu"
Foto: EPA-EFE
Sarajevska publika će 3. decembra imati priliku uživati u istinskom spektaklu - baletu na ledu "Uspavana ljepotica" koji će 3. decembra u Olimpijskoj dvorani Zetra izvesti Ruski državni balet Sankt Peterburg.
"Uspavana ljepotica" Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najvećih i najzahtjevnijih klasičnih baleta koji živi duže od 200 godina. Priča je to o mladoj princezi na koju je zla vještica bacila proročanstvo stogodišnjeg sna i iz kojeg ju je probudio poljubac princa. Pričom o ljubavi, raskošnim kostimima, vilama i svojim klasičnim varijacijama ova predstava je istinsko baletsko uživanje.

Ruski državni balet iz Sankt Peterburga osnovan je 1967. godine i jedan je od bisera Rusije. Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čini 30 klizača, pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta, a do sada su imali više od 7.000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta. Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wellsu, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: