{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rušenje Ajfelovog tornja" 1. i 2. februara na sceni SARTR-a

F
27.1.2012. u 14:31
0
2
"Rušenje Ajfelovog tornja" 1. i 2. februara na sceni SARTR-a
0
"Rušenje Ajfelovog tornja" 1. i 2. februara na sceni SARTR-a
Nakon što je premijerno izvedena na otvaranju 51. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, te reprizno izvedena u decembru prošle godine, predstava "Rušenje Ajfelovog tornja" reditelja Kushtrima Bekteshija rađena prema tekstu Jetona Neziraja bit će ponovo izvedena 1. i 2. februara na sceni Sarajevskog ratnog teatra.
"Rušenje Ajfelovog tornja" je tragikomedija koja se bavi nekim od najaktuelnijih evropskih problema - uvođenjem zakona o zabrani nošenja nikaba u javnosti, terorizmom kao posljedicom niza globalnih političkih i vjerskih sukoba, te odnosom zapad - islam, saopćeno je iz Direkcije Festivala MESS i Sarajevskog ratnog teatra.

Predstava suočava kulturne podjele, nesporazume, vjerski fanatizam, nasilje i pitanje demokratije i individualnih sloboda, a iznad svega želi tretirati nerazumijevanje, stereotipe, predrasude i njihove posljedice.

U predstavi igraju Alban Ukaj, Amar Selimović, Adi Hrustemović, Irma Alimanović i Alma Terzić.

Jedan Francuz, tragajući za muslimankom u koju je zaljubljen, završava otet u jednom stanu kod dvojice islamskih ekstremista gdje proživljava pakao. Francuz je prodavač novina, koji u metrou upoznaje muslimanku pod nikabom. Sve se dešava u vrijeme donošenja zakona o zabrani nošenja nikaba u Francuskoj. Kako je u nju zaljubljen, on je želi vidjeti. Nakon što to uspije, on je više ne može pronaći.

U međuvremenu, dvojica islamskih ekstremista traže izvjesnog "manijaka" koji muslimanskim ženama skida nikabe. Zabunom nailaze na spomenutog zaljubljenog lika i otimaju ga...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: