{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Rumunke Cosmina Stratan i Cristina Flutur gošće programa Kafa sa...

F
FENA
13.7.2012. u 16:49
1
2
Rumunke Cosmina Stratan i Cristina Flutur gošće programa Kafa sa...
1
Rumunke Cosmina Stratan i Cristina Flutur gošće programa Kafa sa...
Foto: Almir Panjeta/Arhiv/Klix.ba
Gošće programa "Kafa sa.." 18. Sarajevo film festivala u petak su bile mlade rumunske glumice Cosmina Stratan i Cristina Flutur koje su ostvarile glavne uloge u novom filmu poznatog rumunskog režisera Cristiana Mungiuja "Iza brda" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a sarajevska publika mogla ga je pogledati u programu "U fokusu" 18. SFF-a.
"Iza brda" drama je koja govori o prijateljstvu dvije mlade žene, Voichite i Aline, koje su odrastale u istom sirotištu. Vochita je pronašla utočište u pravoslavnom samostanu u Rumuniji, a Alina se u zadnje vrijeme osjeća otuđeno i pokušva Voichitu ponovo uključiti u svoj život.

Mlade rumunske glumice govorile su o saradnji s Mungijom, o svom iskustvu u radu na filmu, i o likovima koje su portretirale u zadnjem ostvarenju čuvenog rumunskog režisera.

Stratan i Flutur posebno su pohvalno govorile o saradnji s Mungiujom, koji je, kako su rekle, prema njima zauzeo stav "dobrog priajtelja".

"Ovo je zapravo priča o prijateljstvu dvije djevojke, ovo nije priča o religiji ili o društvu. Ovo je više priča o slobodi izbora i ljubavi", kazala je Cosmina Stratan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: