Kultura
32

Ručni radovi, suveniri, nakit i slike na izložbi "Proizvedeno u Doboju i Maglaju"

Klix.ba
Otvaranje izložbe ručnih radova, suvenira, nakita i slika “Proizvedeno u Doboju i Maglaju/Made in Doboj&Maglaj“ održat će se 10. januara 2016. godine u umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju, s početkom u 18 sati.

Ova izložba je dio podprojekta www.suvenir.ba koji implementira Udruženje građana Gradska liga Doboj, a u okviru višegodišnjeg projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Izložba predstavlja završni javni događaj u okviru projekta Suvenir.ba, dok će u drugoj polovini januara 2016. biti dostupna i istoimena internet prodavnica ručnih radova na kojoj će izlagati preko 50 proizvođačica. Cilj navedenog projekta jeste jačanje uloge žena iz Doboja i Maglaja u procesu pomirenja, izgradnje povjerenja i suživota među građanima i građankama ovih lokalnih zajednica i cijele Bosne i Hercegovine. Pored toga, projektom se žele ekonomski osnažiti žene iz Doboja i Maglaja kroz kreiranje promotivno-prodajnog alata odnosno internet prodavnice za njihove ručne radove.

Na svečanom otvaranju izložbe očekuje se prisustvo predstavnika/ca lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica i poslovnog sektora iz grada Doboja i općine Maglaj. Izložba će biti otvorena za javnost od 10 do 18.01.2016. godine u periodu od 8 do 15 i od 17 do 21 sat.