|

Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru

Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru
0
S
Sarajevo-x.com
22.12.2006. u 09:15
0
komentara
0

dijeljenja
Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru
Britanski autor J.K.Rowling objavila je da će sedma i posljednja knjiga u njenoj čarobnjačkoj sagi nositi naziv ''Harry Potter and Deathly Hallows''.
Fanovima serijala, za kojeg se procjenjuje da je prodat u 300 miliona primjeraka ostaje da nagađaju kada će taj roman biti izdat.

Intrigantan i sugestivan naziv nameće pitanje šta će se desiti sa malim čarobnjakom. ''Da li će glavni karakter umrijeti? Kako će se sve završiti?'', pita Sam Harisson, prodavač u britanskom lancu knjižara Waterstone's. ''Jedno je sigurno, svi fanovi Pottera žele odgovor na jedno pitanje – kada će moći doći do svog primjerka'', dodao je Harisson.

Rowling, koja je na osnovu svoje kreacije postala najbogatija i najuspješnija autorica na svijetu, objavila je na svom websiteu: ''Pišem trenutno scene koje sam planirala i prije nekoliko godina. Naizmjenično sam ushićena i premorena. I želim i ne želim završiti ovu knjigu, ali ne brinite završit ću je''.

''Već godinama me ljudi pitaju da li ikada sanjam da sam u Harryevom svijetu'', piše Rowling. ''Odgovor je bio ne do prije nekoliko noći, kada sam sanjala epski san u kojem sam u isto vrijeme bila Harry i narator priče''.

Posljednji roman "Harry Potter and the Half-Blood Prince", bio je njen najpopularniji roman u SAD, gdje je prodato 6,9 miliona primjeraka za prvih 24 sata.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.