{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru

S
22.12.2006. u 09:15
0
0
Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru
0
Rowling dala naziv posljednjoj knjizi u sagi o Potteru
Britanski autor J.K.Rowling objavila je da će sedma i posljednja knjiga u njenoj čarobnjačkoj sagi nositi naziv ''Harry Potter and Deathly Hallows''.
Fanovima serijala, za kojeg se procjenjuje da je prodat u 300 miliona primjeraka ostaje da nagađaju kada će taj roman biti izdat.

Intrigantan i sugestivan naziv nameće pitanje šta će se desiti sa malim čarobnjakom. ''Da li će glavni karakter umrijeti? Kako će se sve završiti?'', pita Sam Harisson, prodavač u britanskom lancu knjižara Waterstone's. ''Jedno je sigurno, svi fanovi Pottera žele odgovor na jedno pitanje – kada će moći doći do svog primjerka'', dodao je Harisson.

Rowling, koja je na osnovu svoje kreacije postala najbogatija i najuspješnija autorica na svijetu, objavila je na svom websiteu: ''Pišem trenutno scene koje sam planirala i prije nekoliko godina. Naizmjenično sam ushićena i premorena. I želim i ne želim završiti ovu knjigu, ali ne brinite završit ću je''.

''Već godinama me ljudi pitaju da li ikada sanjam da sam u Harryevom svijetu'', piše Rowling. ''Odgovor je bio ne do prije nekoliko noći, kada sam sanjala epski san u kojem sam u isto vrijeme bila Harry i narator priče''.

Posljednji roman "Harry Potter and the Half-Blood Prince", bio je njen najpopularniji roman u SAD, gdje je prodato 6,9 miliona primjeraka za prvih 24 sata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: