Za kraj 15. SFF-a
0

FOTO+VIDEO / Rourke se obratio sarajevskoj publici

Sarajevo-x.com
Mickey Rourke i Darren Aronofsky u Ljetnom kinu Heineken (Foto: Sarajevo-x.com)
Foto: Sarajevo-x.com
Projekcijom filma "Hrvač" režisera Darrena Aronofskog u kojem je glavnu ulogu igrao Mickey Rourke u Ljetnom kinu Heineken u četvrtak je završen ovogodišnji, 15. po redu Sarajevo Film Festival.

Film je pogledalo više od 3.000 Sarajlija koji su došli vidjeti jedno od najboljih prošlogodišnjih filmskih ostvarenja koje je dobilo dvije nominacije za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Nakon projekcija filma prisutnim gledateljima obratili su se Darren Aronofsky, režiser filma i Mickey Rourke, glavni glumac i najveća zvijezda ovogodišnjeg SFF-a.

Režiser Darren Aronofsky je publici se kratko obratio: "Drago mi je što sam ponovo ovdje. U Sarajevu sam bio prije sedam godina. Uvijek sam htio da se film prikazuje ovdje. Ovo je meni jedno od najboljih kina na svijetu. Nevjerovatno je koliko se grad promijenio u ovih sedam godina."

Najveća zvijezda festivala glumac Micky Rourke pred publikom u Heneken Open Airu je izjavio: "Divno sam se proveo u ovom gradu. Ljudi su gostoljubivi. Ovo je zemlja u koju bih se volio vratiti ponovo. Hvala što ste došli."