{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roman "Skalpel" na Sajmu knjige i učila u Sarajevu

S
9.4.2011. u 11:55
0
0
Roman "Skalpel" na Sajmu knjige i učila u Sarajevu
0
Roman "Skalpel" na Sajmu knjige i učila u Sarajevu
Na ovogodišnjem Sajmu knjige i učila u Sarajevu će 23. aprila u 14 sati u Dvorani "Mirza Delibašić", u Skenderiji, biti upriličena promocija novog šestog romana Osmana Arnautovića - "Skalpel". Riječ je o trileru.
U jednom briselskom parku u ranim jutarnjim satima budi se neki čovjek apačite go. I prva njegova spoznaja biva da je ranjen i da ne zna ništa o sebi. Amnezija. U Brezovom Polju, ali u neko drugo vrijeme stradava ovoga puta hrvatska porodica iz okoline Brčkog. Ono što članovi porodice, preciznije rečeno obitelji, doživješe na putu od Brezova Polja preko Slavonskog Broda pa do Brisela ostavi dubok I neizbrisiv trag na njihovim sudbama. Tempo, kojemu preplitanje više događaja u različita vremena daje pečat uzbudljivog i napetog romana, je ubitačan, težak, oduzima dah.

Uz ovaj roman će na istom mjestu u izdanju briselskog "Gratiartisa" biti predstavljene i tri knjige na francuskom jeziku koje su imale za cilj da frankofonskoj publici predstave dječiju bosanskohercegovačku poeziju, dječiji roman i ratni roman iz pera istog autora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: