{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roman Banjalučanke Tanje Stupar Trifunović u izboru za Ninovu nagradu

Piše: G. D./Klix.ba
7.1.2015. u 18:10
18
2
Roman Banjalučanke Tanje Stupar Trifunović u izboru za Ninovu nagradu
18
Roman banjalučke književnice Tanje Stupar Trifunović "Satovi u majčinoj sobi" uvršten je u širi izbor od 11 naslova u trci za prestižnu Ninovu nagradu za najbolji roman godine, koju tradicionalno, krajem januara, dodjeljuje srbijanski nedjeljnik NIN.
Roman Tanje Stupar Trifunović objavio je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva i bio je trećeplasirani na konkursu ove kuće za književnu nagradu "Zlatna sova".

"Vijest me je, naravno, obradovala. 'Satovi u majčinoj sobi' su roman koji je napisan iskreno, mogla bih dodati iz ljubavi i potrebe da se razumije drugo biće, da se dosegne nježna jezgra bića i kao takav možda je to više 'ispjevan' nego napisan roman", rekla je za KIix.ba Tanja Stupar Trifunović.

Njime je, dodaje ona, ostvarila duboku unutrašnju potrebu koja se oblikovala godinama - da kaže tu priču koju nije bilo lako izreći, jer je istovremeno doticala i lijepa i jako bolna mjesta.

"Za mene kao čovjeka uspjeh je bio činjenica da sam završila taj roman, uži izbor je potvrda da sam temu uspjela i literarno iznijeti što svakom piscu predstavlja dodatnu radost, a s obzirom na to da je to moj prvi roman ovo je ujedno i veliko ohrabrenje", kaže književnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: