{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rigoletto" i "Coppelia" na repertoaru Narodnog pozorišta

F
18.9.2007. u 11:21
0
0
"Rigoletto" i "Coppelia" na repertoaru Narodnog pozorišta
0
"Rigoletto" i "Coppelia" na repertoaru Narodnog pozorišta
I pored iznimno teške materijalne situacije, uposlenici Narodnog pozorišta Sarajevo očekuju da bi u novoj teatarskoj sezoni, uz pomoć Federalnog i Kantonalnog ministarstva kulture i sporta, na pozornici jedine operne kuće u BiH mogli zaživjeti novu postavku čuvenog Verdijevog "Rigoleta".
Izvedbom će dirigirati Robert Homen, a za scensku postavku režijskog karaktera predviđen je ugledni bugarski režiser europske reputacije Ognian Draganoff, saopćeno je iz NP Sarajevo.

Scenografiju priprema Marijela Margeta, a kostimografiju Vanja Popović. Pored domaćih solista, već sad je poznato da će nastupiti i renomirani gosti Tvrtko Stipić, Nikša Radovanivić i Ana Durlovska, već potvrđeni u opernim predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo.

I direktorica Baleta NP Sarajevo Edina Papo ulaže napore da čuveni balet "Kopelia" zaživi na sarajevskoj pozornici. Izvedbom ovog baleta trebao bi dirigirati gost Ciprian Teodorascu, scenograf bi bila Marijela Margeta, a kostimograf Amna Kunovac.

Obje izvedbe i "Rigoleta" i "Kopelie" pratit će tradicionalno Sarajevska filharmonija.

Pripreme u Narodnom pozorištu za novu sezonu idu u sve intenzivnijem smjeru, ali najveće napore rukovodstvo kuće ulaže kako bi u financijskom smislu zatvorilo konstrukciju financiranja ovih dvaju iznimno zahtjevnih umjetničkih projekata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: