Kultura
0

Rekordan broj posjetilaca Sajma knjiga i učila

FENA
Zaključno sa popodnevnim satima, ovogodišnji 20. međunarodni sajam knjiga i učila posjetilo je više od 110.000 poklonika pisane riječi, potvrdio je danas direktor TKD "Šahinpašić" i jedan od organizatora Sajma Tajib Šahinpašić.

"Sve što sam u najsmjelijim snovima predviđao, ostvarilo se na ovogodišnjem sajmu. Broj posjetilaca predstavlja apsolutni dosadašnji rekord”, kazao je Šahinpašić.

On ocjenjuje kako je ovogodišnji praznik knjige u Sarajevu postigao nove standarde u broju ne samo posjetilaca, već i izdavača, novih izdanja te kvalitetno organiziranih predstavljanja različitih naslova.

Smatra da je cjelokupna manifestacija knjige protekla pod okriljem mnoštva pozitivne energije. Mnogi su mladi ljudi pohodili sajam te od skromonih džeparaca kupovali knjige, bilo je čak mnogo i penzionera, ističe Šahinpašić.

Podcrtao je i da su različite priče vladinih i nevladinih organizacije o crnoj budućnosti BiH ovim sajmom "pale u vodu", jer je manifestacija potvrdila otklon mladih ka obrazovanju i ulaganju u vlastitu budućnost.