Veliki događaj
8

Regionalni koncert Vinicia Capossele 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Ambasadom Italije predstavlja veliki događaj - koncert jednog od najpopularnijih italijanskih kantautora današnjice, Vinicia Capossele. Ovaj program dio je petog izdanja sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini.

Umjetnik, kompozitor, pjesnik, pisac i perfomer Vinicio Capossela posebno je povezan sa Sarajevom što dokazuje ne samo svojom balkanski nadahnutom muzikom, već i svojim književnim djelovanjem.

Vinicio Capossela je objavio djelo "You don't die every morning", priču o historiji Sarajeva. Izdanje je objavljeno neposredno nakon ratnih dešavanja u Sarajevu.

Ovaj koncert je također dio turneje koja objedinjuje tri grada u BiH: Sarajevo, Banja Luku i Mostar. Prvi koncert će biti održan 16. septembra s početkom u 20:30 sati u Sarajevu, u prekrasnom ambijentu Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Vjerujemo da će publika prepoznati vrijednost ovog sjajnog koncerta i zajedno s nama uživati u balkanski nadahnutoj muzici istaknutog italijanskog kantautora", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Odlukom organizatora, a za vjernu publiku cijena ulaznica za ovaj spektakularni koncert iznosit će simboličnih 5 KM.