|

"Reconstruction at gallery Brodac": Izložba radova savremene umjetnosti

"Reconstruction at gallery Brodac": Izložba radova savremene umjetnosti
28
Klix.ba
10.5.2016. u 10:16
0
komentara
28

dijeljenja
"Reconstruction at gallery Brodac" je naziv izložbe BiH savremene umjetnosti koja će biti otvorena u petak, trinaestog maja, sa početkom u 20:00h u galeriji Brodac u Sarajevu.


Ova izložba će predstaviti etablirane savremene umjetnike iz BiH i Evrope, a svojim radovima će se predstaviti sedam umjetnika.

Izložba će u istom prostoru predstaviti generacijski različite umjetnike, ali koji u svom radu mogu pronaći segmente koji ih povezuju, bili oni određeni mjestom, vremenom ili nečim trećim.

U ovoj galeriji svoje radove će predstaviti: Nela Hasanbegović, Alma Suljević, Daniel Premec, Jusuf Hadžifejzović, Louis James, Bojan Stojčić, Mak Hubjer i Pierre Courtin.

Galerija savremene umjetnosti Brodac je projekt koji je pokrenuo Mak Hubjer, a koji za cilj ima uspostavljanje novog izložbenog prostora u gradu Sarajevu, ali ujedno želi da isti postane centar okupljanja i funkcionisanja predstavnika nadolazeće generacije umjetnika grada Sarajeva i BiH.

Reconstruction je koncept čija je osnovna svrha analiza, promatranje i izučavanje procesa stvaranja likovnog djela, funkcionisanja umjetnika u alternativnom okruženju, te uspostavljanje jednog funkcionalnog sistema .

Galerija Brodac se nalazi u blizini sarajevske Vijećnice u istoimenoj ulici, na broju 4.

Izložba će biti otvorena do 20. maja 2016. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.