Sarajevo
0

Reci ptičica!!! - dobrotvorna aukcija fotografija

Sarajevo-x.com
Uoči predstojećih praznika pretpraznična dobrotvorna aukciji fotografija učenika Srednje grafičke škole pod nazivom "Reci ptičica!" odlična je prilika za kupovinu poklona. Dobrobit ovakve jedne aktivnosti prepoznali su i sljedeći aukcionari: Senad Hadžifejzović, Jasna Žalica, Elvis J. Kurtović...

Aukcija će se održati 13. decembra 2007. godine u 19.00 sati u prostorijama Mediacentra Sarajevo.

Nakon 1975. godine kada je smjer Fotograf za medije posljednji put bio prisutan u srednješkolskom obrazovanju, rukovodstvo srednje Grafičke škole prije tri godine ponovo je oživilo ovaj smjer.

S obzirom na veliko interesovanje i odaziv učenika te nedostatak opreme i materijala za rad učenici i profesori nerijetko ulažu i sopstvena sredstva u cilju opstanka ovog smjera.

U skladu sa svojom politikom pružanja pomoći razvoju bh. medija, a osobito razvoju mladih medijskih profesionalaca, Mediacentar Sarajevo večeras će u svojim prostorijama otvoriti aukciju najboljih fotografija učenika smjera Fotograf za medije Srednje grafičke škole. Sredstva prikupljena aukcijom fotografija biće usmjerena na kupovinu opreme i sredstava za rad ovih učenika.