Kultura
156

Rasprodate karte za posljednju izvedbu mjuzikla Annie u 2016.

Klix.ba
Zbog velikog interesa publike za posljednju ovogodišnju izvedbu hit mjuzikla Annie, planirane za ponedjeljak, 26. decembar u Narodnom pozorištu Sarajevo, karte su rasprodate.

“Rijetko se za koji događaj kupuju karte mjesec dana unaprijed, ali Annie ruši sve rekorde, pa smo tako i ovaj put oborili rekord da se jedna pozorišna predstava proda čak mjesec dana unaprijed", izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

U četvrtoj izvedbi hit mjuzikla za djecu i odrasle u glavnoj ulozi, djevojčice iz sirotišta Annie, publika će uživati u interpretaciji djevojčice Aje Saračević Mijatović, dok će u naredim reprizama planiranim za proljeće iduće godine u ovom mjuziklu igrati sasvim nova postava.

“Prvenstveni cilj ovog projekta jeste edukacija djece iz oblasti muzičkog teatra te tako za svaku reprizu uvijek imamo nove učesnike koji dolaze iz škole iMTM-a”, pojašnjava Ferović Fazlić.

Prvi mjuzikl u BiH u kojem profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 do 14 godina, a na sceni okuplja 70 aktera, nastao je u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta. Zbog velikog interesa publike u narednoj godini planirana je i turneja po bh. gradovima.

A svi oni koji nisu uspjeli kupiti kartu za posljednju pozorišnu izvedbu, u najljepšim songovima mjuzikla Annie mogu uživati u okviru programa svečanog otvorenja klizališta u Vilsonovom šetalištu, kada će dobro uvježbani akteri na ledu izvesti najzanimljivije segmente ovog izuzetno popularnog muzičko-scenskog djela.