|

Rasprodane ulaznice za koncert Divanhane u Narodnom pozorištu Mostar

Rasprodane ulaznice za koncert Divanhane u Narodnom pozorištu Mostar
293
Klix.ba
9.2.2017. u 13:23
1
komentara
293

dijeljenja
Rasprodane ulaznice za koncert Divanhane u Narodnom pozorištu Mostar
Ulaznice za koncert benda Divanhana, koji će u Narodnom pozorištu Mostar biti održan u utorak, 14. februara u 20 sati, već danima su rasprodane.
"Mnogo se radujemo našem ponovnom dolasku u Mostar, naročito što su uspomene na aprilski koncert iz prethodne godine još uvijek žive i što iz svake pore izbija divno sjećanje. Ako se negdje na planeti može istinski i dušom dotaći sevdah, onda to mjesto sigurno mora biti Mostar, grad gdje su se rodili i stvarali velikani poput Šantića i Đikića, grad gdje su se rodile najveće ljubavi i najljepše sevdalinke. Sigurno da publika na koncertu 14. 2. u Narodnom pozorištu Mostar može očekivati široku lepezu emocija koje ćemo kroz naš presjek sevdalinki i tradicionalnih pjesama Balkana pokušati prezentovati i povesti nas sve zajedno na jedno nezaboravno putovanje ovim brdovitim prostorima", kaže član Divanhane Neven Tunjić.


Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, učestvovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Evrope.

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Dobrodošli u Narodno pozorište Mostar, na nezaboravno putovanje uz Divanhanu, u utorak, 14. 2. u 20 sati.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...