{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspisan konkurs za nagradu "Midhat Begić"

F
13.1.2011. u 15:05
0
0
Raspisan konkurs za nagradu "Midhat Begić"
0
Raspisan konkurs za nagradu "Midhat Begić"
PEN Centar i Novi izraz, časopis za književnu i umjetničku kritiku, raspisuju Drugi javni konkurs za Nagradu ''Midhat Begić''.
Nagrada je prvi put dodijeljena 2009, a ima bijenalni karakter.

Drugi put će biti dodijeljena u prvoj polovini 2011. godine, za knjigu eseja ili pojedinačni esej, koji su objavljeni tokom 2009. i 2010. godine.

Nagrada se sastoji od novčanog dijela i plakete Nagrade.

Knjige za nagradu prijavljuju izdavači i(li) autori knjiga.

Izdavač ili autor treba da u prostorije PEN Centra u ulici Vrazova br. 1 u Sarajevu dostave najmanje dva primjerka knjige.

Za Nagradu se mogu prijaviti izdavači iz Bosne i Hercegovine i autori državljani BiH čija su knjiga ili esej u pomenutom razdoblju objavljeni kod bosanskohercegovačkih izdavača ili u bosanskohercegovačkoj periodici.

Za nagradu se ne mogu prijaviti članovi žirija.

Žiri čini pet članova iz reda uglednih autora eseja po odluci Upravnog odbora PEN Centra i uredništva Novog Izraz, čija će imena biti objavljena blagovremeno.

Iz PEN Centra podsjećaju izdavače i autore da knjige koje kandidairaju za Nagradu dostave u prostorije PEN-a do 31. januara 2011. godine.

U želji da stimulira pisanje, objavljivanje i promociju kritičkog žanra ''studijski esej'', pri čemu ''studijsko'' obuhvata i označava naučnu utemeljenost, a ''esejističko'' književno-umjetničku ostvarenost, PEN Centar u BiH i časopis Novi izraz su povodom 50. godišnjice pokretanja časopisa Izraz utemeljili Književnu nagradu ''Midhat Begić'' za knjigu studijskih eseja ili pojedinačni studijski esej u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: