86 posto kampanje
11

Raja pravi promjene: Za vraćanje Imperijala na BIS prikupljeno više od 10.000 dolara

Piše: E. Lj.
Sa ponovnog otvaranja sarajevskog kina Imperijal (Foto: K. S./Klix.ba)
Sa ponovnog otvaranja sarajevskog kina Imperijal (Foto: K. S./Klix.ba)
Crowdfundingom ili nekonvencionalnim načinom prikupljanja novca putem online platformi ekipa The Brew Co. ponovo je otvorila kultno sarajevsko kino Imperijal. Za vraćanje Imperijala na BIS je od planiranih 16.000 prikupljeno 10.604 dolara, što je 86 posto kampanje.

"Sada imamo sredstva da kupimo dva od tri tražena elementa u stopostotnom iznosu. To su platno koje košta 2.000 dolara i muzička mikseta koja košta 5.000 dolara. Fali nam novac za projektore, ali naći ćemo neki drugi način da skupimo razliku novca koja nam je potrebna za taj element", rekao nam je marketing menadžer The Brew Co. Harun Omić.

Na ovaj način novootvoreno kino Imperija svoja vrata otvara za koncerte, umjetničke izložbe, nastupe stand-up komičara, filmske projekcije, pozorišne predstave i edukacije u kombinaciji s kreativnom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom.

Podrška za ovu ideju entuzijasta koji zajedno s rajom ne odustaju od svog cilja podržale su brojne ličnosti iz javnog života BiH. Podrška je stigla sa lokalnog, nacionalnog, regionalnog nivoa, ali i iz svih dijelova svijeta.

"U Imperijalu sada kreću grublji radovi. Moramo misliti na ventilacijski sistem, vodoinstalacije, elektroinstalacije, ostalo maketiranje i oopremanje samog prostora", rekao je Omić.