{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raiffeisen galerija: Izložba mladog grafičara Alena Burazerovića

26.2.2013. u 14:06
0
2
Raiffeisen galerija: Izložba mladog grafičara Alena Burazerovića
0
Raiffeisen galerija: Izložba mladog grafičara Alena Burazerovića
Alen Burazerović
U Raiffeisen galeriji postavljena je nova izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo (ALU). Svoje radove izložio je mladi grafičar Alen Burazerović, trenutno student postdiplomskog studija na Odsjeku za grafiku.
"Uspješna saradnja naše banke sa Akademijom traje već četvrtu godinu na obostrano zadovoljstvo. Nakon zajedničke izložbe najuspješnijih studenata, prostor naše galerije ustupili smo Alenu Burazeroviću, mladom, ali ipak afirmisanom grafičaru", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke.

Mladi umjetnik je u okviru svoje postavke radova u Raiffeisen galeriji publici predstavio radove koji su dio ciklusa za njegov diplomski rad na temu "Svjetlost". Kako kaže, radovi predstavljaju prikaz imaginarnog pejzaža koji je interpretirao na svoj način.

"Velika je čast izlagati u Raiffeisen galeriji i predstavljati svoj odsjek, Akademiju. Nadam se da će ovo biti podstrek i studentima ostalih generacija Akademije, te da će i neki od njih imati priliku izlagati u prostoru galerije Raiffeisen banke", zaključio je Burazerović kojem je ovo prva samostalna izložba.

Podsjećamo, prvim Memorandumom o saradnji Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo koji datira iz 2009. godine, dogovoreno je izlaganje radova najuspješnijih studenata ALU u Raiffeisen galeriji.

Svi građani, ljubitelji umjetnosti, izložbu mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: