{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Radnja na uglu" u Kamernom teatru

17.9.2012. u 11:38
0
0
"Radnja na uglu" u Kamernom teatru
0
"Radnja na uglu" u Kamernom teatru
Predstava "Radnja na uglu" od 18. septembra igra u sarajevskom Kamernom teatru.
U predstavi, čiju režiju potpisuje François Lunel, igraju Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Nedim Džinović

"Ova predstava za mene predstavlja prelijepu i ljupku sliku istočne Evrope prije Drugog svjetskog rata. Prikazuje vrijeme kad su ljudi imali manire, poštovali sebe i druge, poštovali jezike kojima su govorili, kako svoj tako i jezike drugih. Ideja, narod, nacija, grupa tada je značila nešto. Nakon 1945. godine društvene, etičke i umjetničke karakteristike čovjeka su se promijenile i pojavila se politika i cinizam. Ono što sam želio pokazati ovom predstavom jeste da, ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele", kazao je režiser Lunel.

Predstava je osvojila tri nagrade na festivalu "Mostarska liska" u Mostaru: Veliku lisku za najbolju predstavu na festivala (nagrada publike), Veliku lisku za najbolju predstavu u cijelini na festivalu (nagrada žirija) i Veliku lisku za najboljeg glumca festivala - Muhamedu Hadžoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: