{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Radnička hronika" i "Kako sam naučila da vozim" najbolje bh. predstave

F
9.4.2011. u 12:03
0
2
"Radnička hronika" i "Kako sam naučila da vozim" najbolje bh. predstave
0
"Radnička hronika" i "Kako sam naučila da vozim" najbolje bh. predstave
Prvu nagradu za najbolju pozorišnu predstavu nastalu u bosanskohercegovačkoj produkciji u 2010. godini, koju dodjeljuje redakcija Časopisa za dramu, teatar i odgoj "TmačaART", ravnopravno su podijelile predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke "Radnička hronika", u režiji Ane Đorđević, i predstava Mostarskog teatra mladih "Kako sam naučila da vozim", u režiji Selme Spahić.
Za najbolju akademsku predstavu odabran je komad "Kamenje u njegovim džepovima", redatelja Miloša Paunovića, Akademije umjetnosti Banja Luka.

Nagrada za glumačku izvedbu pripala je Erminu Bravu za ulogu Pecka u predstavi "Kako sam naučila da vozim", dok su nagradu za žensku glumačku izvedbu podijelile Snježana Štikić za ulogu Djevojke u predstavi Narodnog pozorišta RS "Ženidba i Udadba", redatelja Đurđe Tešića, i Alma Terzić za ulogu Mrve u predstavi Kako sam naučila da vozim.

Kako je priopćeno iz časopisa "TmačaART" u odabiru najboljih pozorišnih ostvarenja u 2010. godini sudjelovali su bh. dramski umjetnici, profesori, kazališni kritičari i studenti dramskih umjetnosti.

Svečana dodjela nagrada obavit će se 27. aprila u Sarajevu, u Sarajevskom ratnom teatru, nakon predstave Mostarskog teatra mladih "U traganju za bojom kestena", po tekstu Safeta Plakala i u režiji Stevana Bodrože.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: