Dan muzeja
110

Radionice za djecu u Muzeju ratnog djetinjstva

Klix.ba
Svake godine muzeji u svijetu obilježavaju Međunarodni dan muzeja 18. maja, a od ove godine pridružuje im se i Muzej ratnog djetinjstva koji je nedavno otvoren u Sarajevu. Povodom Dana muzeja pripremljen je bogat edukativni i zabavni program za djecu.

Šest radionica na kojima će djeca razvijati kreativnost i moći naučiti nove vještine bit će održano u subotu i u nedjelju, 20. i 21. maja.

Tako će u subotu najmlađi moći učestvovati u sljedećim radionicama: Čarobni svijet Ježeve kućice, od 11 do 13 sati (čitanje za djecu od 5 do 9 godina, sa Saninom Milavićem); Mozaik mira, od 13 do 15 sati (radionica pričanja i kolažiranja za djecu od 5 do 9 godina, sa Jasenkom Hoffmann); Pravimo mir zajedno, od 15 do 17 sati (radionica origamija i kineskog rezanja papira za djecu od 9 do 14 godina, sa Nerminom Varešanović).

Osim ovih radionica, u subotu će Muzej ratnog djetinjstva raditi do ponoći, te će tokom cijelog dana, od 10 do 00 sati, ulaz biti besplatan za sve posjetioce. U nedjelju, 21. maja, planirane su sljedeće radionice: Šta sve možemo napraviti od gipsa?, od 11 do 13 sati (umjetnička radionica za djecu od 5 do 14 godina, sa Claire Dupont); Junakinje mira (radionica stripa za djecu od 9 do 14 godina, sa Nevenom Misaljevićem); Mozaik mira (radionica pričanja i kolažiranja za djecu od 9 do 14 godina, sa Jasenkom Hoffmann).

Zbog ograničenog broja mjesta, prijave su obavezne, te ih je moguće uraditi putem e-maila na [email protected], ili telefonom na 033 53 55 58.

Osim besplatnog ulaza u subotu, tokom cijelog vikenda posjetioci će imati 20% popusta na sve artikle u muzejskoj suvenirnici. Iz Muzeja ratnog djetinjstva pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na adresi Logavina 32, te da zajedno obilježe Međunarodni dan muzeja.