Kultura
34

Radionice kreativnosti i mašte: Besplatan demo čas Malog Magacin Kabarea

Klix.ba
Mali Magacin Kabare održat će demo čas u subotu, 27. februara 2016. godine u terminu od 15 do 17:30.

Na času, u prostorijama u ulici Čekaluša br, 14, bit će pokazano šta sve mogu raditi polaznici Malog Magacin Kabarea. U okviru radionica kreativnosti i mašte djeca i tinejdžeri prolaze časove glume, plesa, scenskog pokreta, režije i dizajna.

Radionice kod polaznika razvijaju maštu, pojačavaju koncentraciju, osjećaj za ritam, pokret, zvuk i estetiku. Istražaju se talenti djece od 6 do 18 godina te se izlaganjem različitim umjetničkim formama educiraju u mlade, društveno aktivne i odgovorne osobe.

Pored toga, djeca će kroz radionice obići kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva i potpuno sadržajno ispuniti provedeno vrijeme.

Edukatori su ostvareni profesionalci u svojim oblastima: glumice Zana Marjanović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Adisa Zuberović, Belma Košutić, reditelji Emir Kapetnović, Saša Peševski, Dženan Medanović, a za muzičku produkciju su zaduženi Haris Saračević i Nenad Tešić. Tokom edukacije pridružuju im se i gostujući predavači – poznati glumci, režiseri, fotografi i dizajneri. Nastava se organizuje jednom sedmično u trajanju od 3 školska časa (135 min.) sa pauzom od 15 minuta.

Radionica kretivnosti i mašte Malog Magacin Kabarea kalendarski prati školsku godinu kao i raspuste preporučene od Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Na kraju svakog ciklusa radionica postignuti uspjeh se prezentira javno, na času, predstavi ili projekciji snimljenog filma.

Osnovni uslov za napredak je redovno pohađanje časova, a ukoliko neko od polaznika pokaže talenat i posebnu zainteresovanost za određenu oblast, predavači će ga usmjeriti ka daljem usavršavanju i školovanju.

Svoj dolazak na demo čas potrebno je najaviti putem poziva na 061 140 860.