Kultura
0

Radionica o dokumentarnom filmu u susret Kratkofilu Plus

Sarajevo-x.com
U petak, 22. jula, sa početkom u 19:30 u Banjoj Luci, na tvrđavi Kastel (kod Kamene Kuće) održat će se radionica o dokumentarnom filmu, koju će voditi američki oskarovac, režiser, pisac i producent Dan Sturman i filmski ekspert Sandra Ruch.

Radionica je svojevrstan uvod u Međunarodni filmski festival Kratkofil Plus koji se održava od 9. do 13. avgusta.

U sklopu eduktivnog segmenta Kratkofila Plus, radionica je realizovana u saradnji sa Kancelarijom za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH. Namijenjena je studentima filma, režiserima, producentima, kao i drugim filmskim profesionalcima. U okviru radionice će biti prikazan i dokumentarni film "Soundtrack for a revolution", režisera Dana Sturmana i Billa Guttentaga.

Dan Sturman fokusirat će izlaganje na svoja filmska iskustva, a Sandra Ruch koncentrisaće se na druge filmove ADS (American Documentary Showcase) roster-a, te druge teme poput: šta je dobar dokumentarni film, razvoj dokumentarne priče, postavljanje vašeg filma/priče, kako da moj film bude viđen, strategija filmskih festivala i uključivanje publike

Domaći režiseri, filmski radnici i student imaće priliku da u dvije-tri minute izlože svoje ideje za dokumentarce na kojima rade, i prodiskutovati o njima sa Sandrom Ruch.

Razgovarat će se i na temu kreiranja promotivne kampanje za film koristeći medije i partnerstva sa nevladinim sektorom, pridobijanja publiciteta i slično.

Svi zainteresovani filmaši pozvani su da se pridruže radionici.