{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putujuće kino 2003

3.12.2003. u 16:49
0
0
Putujuće kino 2003
0
Putujuće kino 2003
Obala Art Centar već godinama radi na projektima koji doprinose razvoju filmske kulture gdje, uz organizaciju uglednog Sarajevo Film Festivala, spada i distribucija filmova u BiH, te projekat mobilnih projekcija filmskih hitova za učenike osnovnih i srednjih škola poznat pod nazivom Putujuće kino.
Cilj projekta Putujuće kino je da pažljivim odabirom filmova omogući povratak filma u obrazovni proces, da kod djece stvori naviku za odlazak u kino i posjećivanje kulturnih manifestacija uopće, podstakne dječiju moć zapažanja i sl.

Veliku pomoć u ovom projektu pružaju Federalno Ministarstvo za nauku, kulturu, obrazovanje i sport, te nadležna kantonalna ministarstva i pedagoški zavodi koji su u Putujućem kinu 2003 prepoznali vrijednosti za koje se zalaže OAC.

Obala Art Centar nastavlja tradiciju mobilnih projekcija filmskih hitova u školskoj 2003./ 2004.godini sa filmom POTRAGA ZA NEMOM, nauspješnijim crtićem svih vremena koji je na američkom box officeu ove godine potukao sve «odrasle» konkurente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: