{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Putnici na svoju odgovornost" - poezija na CD-u

S
7.1.2008. u 12:13
0
0
"Putnici na svoju odgovornost" - poezija na CD-u
0
"Putnici na svoju odgovornost" - poezija na CD-u
U prodaji je novi CD Mustafe Širbića “Putnici na svoju odgovornost”. Radi se o audio-zapisu bošnjačke poezije 20. stoljeća sa nizom pojedinačnih pjesničkih portreta od Safvet-bega Bašagića, Maka Dizdara i Muse Čazima Čatića do Džemaludina Latića, Abdulaha Sidrana, Skendera Kulenovića, Rusmira Mahmutčehajića…
Rat nije mimoišao ni Mustafu Širbića i sve što se u zadnjem desetljeću dešavalo na prostoru BiH, ostavilo je dubokoga traga. Upravo to ga je i navelo da kroz poetski izricaj potraži mnoštvo odgovora na pitanja koja se začinju u ljudima največeg senzibiliteta.

Mustafa, po profesiji književnik, napisao je dvije knjige, “Ljubav moje majke”, zbirka pjesama suvremenih tema ili kratke priče u formi stiha i “Spominjem te dahom”, također knjiga poezije.

Osnivač je jazz-rock benda “Habitus”. Prvi album je izašao 1992. godine, a od 1994. do 2000. godine izdao je i devet audio-kaseta litetarnog i religijskog sadržaja. Pjesme za ovaj CD odabrao je sam autor koji se posebno zahvaljuje Emiru Hadžihafizbegoviću, Alisi Lekić-Mehičević, Benjaminu Krnjiću, Sulejmanu Bugariju, Admiru Muharemoviću, prof.dr. Enesu Durakoviću, Macbeth-u i mnogim drugim.

U traganju za izvorima žive tradicije nastao je i ovaj CD koji je izdala izdavačka kuća Hayat Production.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: