{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Putem inspiracije": Predstavljanje prve zbirke poezije Kemala Valjevčića

Klix.ba
31.5.2015. u 17:17
102
3
"Putem inspiracije": Predstavljanje prve zbirke poezije Kemala Valjevčića
102
"Putem inspiracije": Predstavljanje prve zbirke poezije Kemala Valjevčića
U utorak, 26. maja ove godine, u multimedijalnoj sali općine Ilidža održana je nesvakidašnja promocija zbirke poezije "Putem inspiracije" pjesnika Kemala Valjevčića.
Uz pomoć Vijeća mladih Općine Ilidža i Dramske sekcije Kulturno umjetničkog društva Ekrem Mujkić, realiziran je projekat predstavljanja Kemalove knjige u nešto drugačijem svjetlu, uz zanimljiv performans.

"Raduje činjenica da je promociji prisustvovao veliki broj mladih ljudi, što jasno pokazuje da u današnjem pasivnom društvu postoji interes mladih za dobrom knjigom i u prvom planu poezijom", kazao je Valjevčić koji već radi na drugoj knjizi.

Autor ističe kako u budućnosti želi uticati na mlade autore da izađu iz anonimnosti i pomoći im da i njihove napisane riječi nađu put do publike.Zbirka poezije "Putem inspiracije" je prva knjiga mladog pjesnika Kemala Valjevčića promovisana u decembru 2014. godine u galeriji Zvono u Sarajevu.

Promociji su prisustvovali mnogi sarajevski pjesnici, a istaknuti sarajevski umjetnik Ratko Orozović, recenzent knjige, citirao je njegove stihove. Knjiga je izdata pod pokroviteljstvom društva češko-bosanskog prijateljstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: