{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Put za Katmandu" 17. maja

S
16.5.2011. u 16:31
0
0
"Put za Katmandu" 17. maja
0
"Put za Katmandu" 17. maja
Predstava "Put za Katmandu", prema tekstovima Nedima Zlatara i uz muziku Basheskije i Edwarda EQ bit će održana 17. maja u 20 sati na sceni SARTR-a.
Kroz priču o Edi K., usamljenom pojedincu izgubljenom u otuđenom, korporativno ustrojenom, pragmatičnom i bezosjećajnom svijetu, predstava tematizira potragu za izlazom iz deindivualizirajuće mašinerije koja ostavlja emotivne, duhovne i intelektualne tragove na ljudima. Uhvaćen u zamku svoje samoće, Edo pronalazi put kroz vlastitu kreativnost.

Scenario za predstavu napisale su Jasmina Prolić i Dubravka Zrnčić-Kulenović, koreorežija: Jasmina Prolić, muzika: Basheskia i Edward EQ, dramaturgija: Dubravka Zrnčić-Kulenović i Dario Bevanda, scenografija i dizajn svjetla: Osman Arslanagić, videoanimacija i grafički dizajn: Bojan Mustur, kostimografija: Naida Begović i Adisa Vatreš.

U "Putu za Katmandu" igraju Sead Pandur kao Edo K, "njegovo unutrašnje ja" - Jasenko Pašić, "Neostvarena ljubav" - Mirela Lambić, "Usamljena žena" - Sonja Goronja, prijatelj Alban Ukaj, komšija Adnan Hasković te muzičari Nedim Zlatar i Leonardo Šarić

Rezervacije karata moguće je izvršiti na telefone 033 664 070 i 061 434 846.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: