{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Publika uživala u četiri predstave

F
3.10.2011. u 13:50
0
1
Publika uživala u četiri predstave
0
Publika uživala u četiri predstave
U okviru Internacionalnog teatarskog festivala MESS u nedjelju su na programu bile predstave "Kapetan Džon Poplofoks" u obradi Nenada Veličkovića i režiji Kaće Dorić, koja je izvedena u produkciji Pozorišta mladih i u okviru programa Children Mess, a predstava "Naslov" autorski projekt Laure Kalauz i Martina Schicka na MESS je stigla iz Švicarske i igrana je u programu Future MESS.
Na programi su također bile i predstave "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče" u režiji Harisa Pašovića i produkciji East West Centra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, te predstava o životu Silvije Plat "U traganju za bojom kestena" po tekstu Safeta Plakala u režiji Stevana Bodrože i produkciji Mostarskog teatra mladih.

Rediteljica predstave "Kapetan Džon Piplfoks" Kaća Dorić istaknula je na pres-konferenciji značaj građenja ljubavi za pozorište kod najmlađih.

A poruka predstave bi, kako kaže, mogla biti i ta "da je čovjek slobodan kad se oslobodi straha".

Predstava "Naslov" je predstava između stvarnosti i fantazije. O tome šta je šta odlučuje svako sam za sebe. Predstava govori o i sličnostima i razlika..

Kako je rekao Martin Schick, sličnosti se i vide baš u tome koliko se pokušavamo razlikovati od drugih.

Predstava Harisa Pašovića "Ruže za Anu Terezu/Fudbalske priče " priča je o ženama, muškarcima, feminizmu, mačizmu...

Ovo je predstava za koji je reditelj jednom prilikom rekao da je namijenjena onima koji vole kafanu više od pozorišta. Međutim kako ističe Pašović, kafana i pozorište nisu u opoziciji, jer je i sama kafana teatralna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: