Autori, prijavite se
0

Prvo nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju u BiH

Sarajevo-x.com
Prvo nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju u Bosni i Hercegovini, održat će se 10. septembra 2011. godine u okviru Branstorming magazine specijalnog eventa. Bosanskohercegovački autori - prijavite se.

Paint Club, globalna interaktivna platforma za urbanu umjetnost sa sjedištem u Njemačkoj, i njen zvanični predstavnik u BiH, Brainstorming magazine iz Sarajeva, organizuju po prvi put u BiH nacionalno Paint Club takmičenje u crtanju, koje će se održati 10. septembra u okviru specijalnog eventa Brainstorming magazina u Meeting pointu Sarajevu.

Organizatori eventa poslali su poziv svim BiH ilustratorima, crtačima, karikaturistima, grafičkim dizajnerima, i svima onima koji se bave street artom, da se prijave za učešće na takmičenju.

Nacionalna Paint Club takmičenja su kvalifikacija za međunarodno finale u Berlinu čiji će pobjednik dobiti titulu međunarodnog Paint Club šampiona. Osim u BiH, ovogodišnje nacionalne kvalifikacije organizuju se u još 15 država Evrope: Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Austrija, Švajcarska, Njemačka, Irska, Holandija, Latvija, Litvanija, Poljska, Mađarska i Češka Republika. Pobjednički tim BiH Paint Club takmičenja putovat će na finale u Berlinu, koje će se održati u okviru Stroke Artfair festivala od 29. septembra do 02. oktobra.

Za učešće se mogu prijaviti timovi od po dva crtača, koji će tokom ograničenog vremenskog perioda markerima iscrtavati zadati prazan format na temu izvučenu u momentu. Takmičenje osam timova pratiće i glavni muzički događaj eventa.

Svi zainteresovani učesnici pozvani su da povedu sa sobom što više podržavaoca jer će pobjednike odlučivati zajednička odluka žirija i publike – takmičarski tim koji dobije najglasniju podršku dobit će nagradu publike, koja u kombinaciji sa odlukom žirija može dovesti do konačne pobjede.

Kreativni ilustratori, grafički dizajneri, karikaturisti, i svi oni koji se bave street artom pozvani su da se ujedine u timove od po dva učesnika i pošalju svoje radove uz osnovne biografske i kontakt informacije na email adresu [email protected] najkasnije do 31. avgusta ili da se prijave preko web stranice http://www.the-paint-club-bih.com/sign-up.