{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvo državno takmičenje u brzom čitanju i promocija Stripoteke

S
26.4.2008. u 11:50
0
0
Prvo državno takmičenje u brzom čitanju i promocija Stripoteke
0
Prvo državno takmičenje u brzom čitanju i promocija Stripoteke
Prvo državno takmičenje u brzom čitanju održat će se u organizaciji Organizator InOptimum Sistem d.o.o., u Bosanskoj kući od 14:30 – 15:45. Nakon toga će TKD Šahinpašić predstaviti Promociju Stripoteke – Družbe BH strip crtača i čitača. Ova promocija će se također održati u Bosanskoj kući od 16:00 – 16:30, ističu organizatori programa.
Takmičenje u brzom čitanju nastalo je kao rezultat primjene tehnike power reading. Tom tehnikom koristeći moć mozga na potpuno nov i vrlo jednostavan kandidati pokazuju kako potpuno fokusirano i opušteno apsorbirati bilo koji pisani materijal.

U prvom dijelu promocije organizatori Stripoteke, Emir Pašanović i Filip Andronik predstavit će družbu posjetiocima te navesti dosadašnje njihove aktivnosti (izložbe i konkursi koje su organizovali i one na kojima su članovi učestvovali...). Podsjetit će posjetioce promocije na Drugu izložbu BH stripa koja će se u tom trenutku održavati u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine i najaviti događaje koje će organizovati u narednom periodu (2. konkurs za najbolju strip ilustraciju, predstojeće izložbe, izdavanje radova itd.).

Drugi dio promocije čini prezentacija strip manifestacija na kojima su učestvovali ili će učestvovati autori iz Bosne i Hercegovine:

1. Sajam stripa održan u Laktašima od 11. do 13. aprila

3. Makarski festival stripa, koji će se održati od 15. do 18. maja u Makarskoj.

Kao gost promotor Makarskog festivala stripa na promociji će učestvovati Dario Antunović, organizator, koji će predstaviti ovogodišnji festival, njegove učesnike, zvanice, gostujuće izdavače i planirane izložbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: