Kultura
86

Prvi roman mladog Brčaka Damira Pervanovića "Mjesec je svjedok"

Klix.ba
Damir Pervanović
Damir Pervanović
Za mjesec dana Brčaci i drugi ljubitelji pisane riječi moći će pročitati prvi roman mladog autora Damira Pervanovića "Mjesec je svjedok", u izdanju Književnog kluba Brčko distrikt BiH.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak u svom romanu prati paralelne priče dvije porodice koje se susretnu u odlučujućim trenucima života njihovih članova. Selena, mlada i napredna studentica koja se sa svojim ocem seli u ruralni predio grada Brčko, upoznaje Adrijana, vrijednog i stasitog momka koji simultano radi kao asistent na fakultetu i kao zemljoradnik na porodičnom imanju, što pokreće radnju njihove ljubavne priče. Međutim, sablasti iz prošlosti im stoje na putu da ostvare zajedničku sreću. Intrige, obmane i jedna familijarna kletva su samo neke od prepreka koje moraju prevazići kako bi ostvarili harmoničan zajednički život.

Nakon više od godinu dana pisanja romana, trebalo je vremena i sredstava da bi ovo djelo mladog pisca ugledalo svjetlost dana. Zahvaljujući pojedinim ljudima koji su imali razumijevanja za njegovo djelo i pokrili troškove štampanja i pripreme, kao i Vladi Brčko distrikta, roman će ugledati svjetlost dana, a premijerno će biti predstavljen baš u gradu iz kojeg je i mladi pisac u subotu 5. novembra 2016. godine u prostorijama Omladinskog centra Brčko distrikt sa početkom u 18 sati.

Kako kaže Pervanović, ova je knjiga namijenjena svima bez obzira na godine i vjeruje da će pronaći svoje čitatelje jer je do sada dobio dosta pozitivnih komentara od osoba koje su imale priliku da je pročitaju, kao i od nekih već afirmisanih književnika. Više o mladom autoru možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.