Kultura
0

Prvi put u Sarajevu manifestacija "Smijeh do suza"

FENA
Centar "Skenderija" u suradnji s agencijom "RR Estrada" organizirat će od 1. do 3. aprila prvi put u Sarajevu manifestaciju Prvoaprilski dani komedije "Smijeh do suza".

Trodnevna manifestacija koja će biti održana u Domu mladih ugostit će "šampione balkanskog humora".

Prvu noć, 1. aprila, zainteresiranim će se predstaviti bh. humoristi Josip Pejaković, Milan Pavlović, Džemal Dragolj, Osman Điho, Almir Ćehajić Batko, Mirvad Kurić i Muharem Osmić, najavljeno je na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu održavanja manifestacije.

Naredne večeri nastupit će putujući ansambl iz Beograda s predstavama "Kursadžije" i "Policijska stanica" dok će 3. aprila gostovati Narodno pozorište Bijelo Polje s predstavom "Put po svijetu na trotinetu".

Govoreći o programu, Josip Pejaković je podsjetio na istoimenu manifestaciju koja je godinama realizirana u beogradskom Domu mladih.

"Ideja za organiziranje ovakvog događaja je stara, ali je realizacija nova, s novim glumcima. Sarajevo zavređuje ovakav jedan događaj a mladi ljudi koji će učestvovati u programu poput Milana Pavlovića i ostalih garant su uspjeha projekta", kazao je Pejaković.

Manifestacija će prema najavama prerasti u tradicionalnu i trajat će pet dana s bogatijim programom koji će uključiti i dan za predstavljanje mladih humorista.