|

FOTO
/
Prvi koncert bh. umjetnika u čuvenom Carnegie Hallu

Prvi koncert bh. umjetnika u čuvenom Carnegie Hallu
16
Klix.ba
24.1.2013. u 12:49
13
komentara
16

dijeljenja
U okviru inicijative jačanja kulturnih, obrazovnih i političkih veza između SAD-a i BiH, Američko-bosanska fondacija će u saradnji sa Stalnom misijom BiH pri Ujedinjenim nacijama 31. januara organizirati koncert mladih umjetnika i kompozitora iz BiH u maloj dvorani čuvenog Carnegie Halla u New Yorku.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Koncert će otvoriti Mirsada Čolaković, stalna predstavnica BiH pri Ujedinjenim nacijama i Jan Eliasson, zamjenik generalnog sekretara UN-a.

"New York je centar svjetske diplomatije i ovo je odlična prilika da se predstavimo nečim lijepim i na pozitivan način", rekao je Mak Kamenica iz Američko-bosanske fondacije.

Ališer Sijarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Ališer Sijarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na koncertu u Carnegie Hallu bit će izvedena djela bh. kompozitora mlađe generacije.

"Bh. kompozitori prvi put će biti predstavljeni u koncertnoj sali koja ima renome na međunarodnom nivou. Ovo je priča o uspjehu bh. muzike", rekao je kompozitor Ališer Sijarić, čija će djela, uz djela Đorđa Jovančića, Igora Karače i Dine Rašidbegovića, također biti izvedena.

Osim toga, na SAIS Centru za transatlantske odnose pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu će 5. i 6. februara biti organizirani i paneli posvećeni BiH, koji će u fokus staviti pitanje ekonomske situacije naše zemlje te status žena u bh. društvu.

Goran Nedić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) Goran Nedić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Politika agresivne fiskalizacije i agresivne štednje za koju su se opredijelile naše vlasti nije efektna i može samo doći do pada ekonomske vrijednosti BiH. Nakon panela izaći ćemo s papirom na kojem će biti prijedlozi smjernica kako riješiti ekonomsku krizu u našoj državi", rekao je Goran Nedić iz fonadcije.

Panele će otvoriti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i Jadranka Negodić, ambasadorica BiH u SAD-u.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...