{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi certifikati za muzej ARS AEVI

30.6.2003. u 18:45
0
0
Prvi certifikati za muzej ARS AEVI
0
Prvi certifikati za muzej ARS AEVI
Ceremonija potpisivanja prvih certifikata konstruktora ARS AEVI upriličena je u nedjelju u kubusu Historijskog muzeja BiH u Sarajevu, u prisustvu brojnih prijatelja projekta ARS AEVI.
Kako prenosi sarajevski dnevni list 'Oslobođenje', svaki od njih je donirao određenu svotu novca i tako postao konstruktor budučeg muzeja za savremenu umjetnost, koji će biti izgrađen na Vilsonovom šetalistu u Sarajevu.

Enver Hadžiomerspahić, generalni direktor ARS AEVI, istaknuo je da je potpisivanje prvih certifikata konstruktora događaj jednako važan kao i početak ideje ARS AEVI.

“Promoviranjem prvih donatora ujedno promoviramo i svjetsku kampanju za izgradnju muzeja”, kazao je gradona;elnik grada Sarajeva Muhidin Hamamdžić, koji je potom uručio zahvalnice arhitektima zaslužnim za projektovanje mosta ARS AEVI u Sarajevu.

U ime Renca Pijana, autora projekta, i arhitekata iz njegovog studija, zahvalnice je preuzela Emanuela Baljeto. Prvi certifikat konstruktora uručen je Hadžiomerspahiću, autoru koncepcije ARS AEVI, te članovima upravnog odbora Iliji Šimiću, Nedžadu Kurti, Sadiku Hasanbegoviću i Edinu Numankadiću. “Podrzavaoci projekta ARS AEVI iz Italije ovom prilikom nisu mogli doći u Sarajevo, ali su izrazili želju da budu prvi potpisnici certifikata”, kazao je Hadžiomerspahić, dodajući da će partnerima iz Italije certifikati biti naknadno uručeni u Italiji.

Prvim konstruktorima postali su i članovi ARS AEVI tima Edo Hodžic, Amila Ramović i Asja Mandić, te Ideologija sa Anurom Hadziomerspahicem, Ajnom Zlatar i Tarikom Zahirovicem. Certifikate konstruktora dobili su i prijatelji i podržavaoci ARS AEVI iz BiH: Tanja i Stjepan Ros, Mladen Jeličić Troka, Fikret Karkin, Nataša Pelja, Anja Marjanović, kao i kreatori kolekcije ARS AEVI Michelangelo Pistoletto, Bruno Cora, Lucrezia de Domino Durini, Bizhan Bassiri, Emanuel Dimas De Melo Pimenta, te Dean Jokanovic Toumin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: