Zenica
21

Prva smotra dramskog stvaralaštva za djecu sa smetnjama u razvoju

FENA
Dječija, omladinska i lutkarska scena BNP Zenica nastavlja s organizacijom i realizacijom programa i manifestacija za ugrožene i društveno marginalizirane grupe, s posebnim akcentom na djecu i mlade

Ovaj put riječ je o projektu "I ja to mogu" čija su ciljna grupa djeca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju.

Prva Smotra dramskog stvaralaštva osoba sa posebnim potrebama i osoba sa poteškoćama u razvoju bit će održana u nedelju, 2. decembra, u povodu Svjetskog dana osoba sa invaliditetom.

Projekat se realizira u saradnji sa Školom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica, saopćeno je iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Cilj ovog značajnog društveno angažovanog projekta je podizanje svijesti o marginaliziranim društvenim zajednicama u bh. okruženju, razbijanje predrasuda o osobama sa smetnjama u razvoju, kao i socijalizacija kroz dramsko stvaralaštvo.

Učesnici su Udruženje "Radosti druženja" Bihać, Centar "Los Rosales" Mostar, Udruženje "Sunce" Mostar, UG "Sunce" Derventa, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centar "Vladimir Nazor" Sarajevo, UG "Svjetlost" Zenica, UG "Lotos" Zenica, te domaćin JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju.