Kultura
0

Prva prijateljska ofanziva u Mediacentru Sarajevo

Klix.ba
Marko Brecelj gostuje u petak, 13. juna u Mediacentru Sarajevo.

Marko Brecelj, nekadašnji pjevač legendarnog slovenačkog sastava Buldožer i dugogodišnji voditelj omladinskog kulturnog centra u Kopru (MKC), te šef Društva prijatelja umjerenog napretka, gostuje u petak, 13. juna u Mediacentru Sarajevo.

Sa Breceljom u Sarajevo dolazi desetočlana grupa umjetnika, muzičara, pjesnika, političkih aktivista koji ce prirediti zanimljiv kulturni program.

Program pod nazivom Prva prijateljska ofanziva! pocinje u 20 sati, a posvecen je akciji obilježavanja godišnjice bitke na Sutjesci koja se održava sutradan, na Tjentištu, gdje Breceljova kulturna ekspedicija putuje da se pridruži proslavi.

Prva prijateljska ofanziva! u Mediacentru Sarajevo sastojat će se od videoprojekcija Akcija Mekog terorizma 1999-2002 , pjesničkog i muzičkog nastupa Ivana Volarica-Fea, muzičkog nastupa Marka Brecelja i predstavljanja kulturnih društava (ROV Ćelezniki i Pekarna Maribor).

Ideolog mekog terorizma, kako je samog sebe nazvao Brecelj, ce u Mediacentru predstaviti nenasilnu i ironičnu kritiku društvene situacije u Sloveniji. Ulaz je slobodan.