{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva prijateljska ofanziva u Mediacentru Sarajevo

7.6.2003. u 20:26
0
0
Prva prijateljska ofanziva u Mediacentru Sarajevo
0
Prva prijateljska ofanziva u Mediacentru  Sarajevo
Marko Brecelj gostuje u petak, 13. juna u Mediacentru Sarajevo.
Marko Brecelj, nekadašnji pjevač legendarnog slovenačkog sastava Buldožer i dugogodišnji voditelj omladinskog kulturnog centra u Kopru (MKC), te šef Društva prijatelja umjerenog napretka, gostuje u petak, 13. juna u Mediacentru Sarajevo.

Sa Breceljom u Sarajevo dolazi desetočlana grupa umjetnika, muzičara, pjesnika, političkih aktivista koji ce prirediti zanimljiv kulturni program.

Program pod nazivom Prva prijateljska ofanziva! pocinje u 20 sati, a posvecen je akciji obilježavanja godišnjice bitke na Sutjesci koja se održava sutradan, na Tjentištu, gdje Breceljova kulturna ekspedicija putuje da se pridruži proslavi.

Prva prijateljska ofanziva! u Mediacentru Sarajevo sastojat će se od videoprojekcija Akcija Mekog terorizma 1999-2002 , pjesničkog i muzičkog nastupa Ivana Volarica-Fea, muzičkog nastupa Marka Brecelja i predstavljanja kulturnih društava (ROV Ćelezniki i Pekarna Maribor).

Ideolog mekog terorizma, kako je samog sebe nazvao Brecelj, ce u Mediacentru predstaviti nenasilnu i ironičnu kritiku društvene situacije u Sloveniji. Ulaz je slobodan.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: